Warszawa, ul. Wolska 84/86

Realizacje

Kuchnia „Ares”

desing na miarę

Na potrzeby wymagającego użytkownika- szafa kuchni renomowanego hotelu nad jeziorem Bodeńskim, powstała kuchnia „Ares”, która miała spełniać najwyżej stawiane zadania. Komfort pracy został połączony z ponadczasową formą i atrakcyjnym wykończeniem frontów wzorowanych na wulkanicznych skałach Wezuwiusza.

Ergonomia i organizacja, ponad wszystko

Przestrzeń w kuchni została zorganizowana tak aby wszystko pod czas pracy było pod ręką. Szuflady z mechanizmem samodociągu Blumotion firmy Blum, dające szybka i cicha pracę. Prowadnice zastosowane o pełnym wysuwie i podwyższonym udźwigu tak aby przy dużym obciążeniu mogły płynnie pracować. Górne szafki wyposażone w podnośniki do frontów składanych dających podczas pracy duży komfort pracy. Wnętrza szafek i  szuflad po otwarciu rozświetlają się jasnym i subtelnym oświetleniem w technologii SLS Meble.

Wymiary zabudowy kuchennej:

3 m
2,65m
4 m

Wymiary zabudowy wyspy:

0,90 m
0,92 m
1,80m

Specyfikacja techniczna:

  • fronty włoskiej kolekcji Cleaf
    16 szuflad firmy BLUM typu Antaro- kolor biały,
  • system Le Mans do szafki narożnej
  • podświetlenie szafek górnych w technologii SLS Meble z miękkim startem
  • podświetlanie wszystkich szuflad
  • szuflada koszowa z systemem Servo driver (elektryczne otwieranie) https://www.youtube.com/watch?v=X_0gL72EKzk
    • blat firmy Egger
    • okap podszafkowy, wysuwany
    • okleina rantów szafek okleiną dopasowana do frontów
    • korpusy wykonane z płyty EGGER – kolor Biel Arktyczna
    • nóżki do szafek firmy WÜRTH, wysokość 10 cm, o udźwigu 240kg


    Wróć do realizacji